elmes lakásriasztó

CB32-es termékcsalád

A CB32 sokféle területen felhasználható állandó, vagy időleges riasztó-rendszer kialakítására. Alkalmas lakások, családi házak, irodák, raktárak biztosítására. Kifejezetten előnyös olyan helyeken, ahol a védelem nagyfokú áthelyezhetőségére van szükség, így építkezések helyszínein kialakított mobilirodák védelme, lakókocsik őrzése is megoldható vele. A CB32 és kiegészítői egyedülálló módon, az utazás során, a szálláson hagyott értékeket is óvhatják.


Magyar nyelvű LCD kijelző
Folyadékkristályos megjelenítőjén magyar nyelvű szövegekkel tájékoztat a rendszer állapotairól és segíti a pontos beállítást. Itt olvashatók le az esetleges hibák, itt tekinthetők meg a riasztások és itt böngészhetők az eseménynapló bejegyzései is.

Magyar elnevezések
Minden felhasználó és zóna egyedi, 16 karakteres nevet kaphat, ékezetes betűkkel.

32 vezeték nélküli zóna
A CB32 központhoz bármely ELMES gyártmányú rádiós eszköz illeszthető, összesen 32 különálló zónát hozva létre. Minden zóna tulajdonsága külön-külön állítható be, és mindegyik egyedi elnevezést is kaphat.

Távvezérlős működtetés
Bár a CB32 a beépített billentyűzetéről is be- és kikapcsolható, ám a minden-napokban ennél sokkal kényelmesebb, a távvezérlőről való működtetés. Mind-össze egy gombnyomás és a rendszer bekapcsol, újabb gombnyomás, és már ki is kapcsolt.

Pánikjelzés távvezérlővel
A távvezérlő gombjának hosszú megnyomása támadásjelzést eredményez mely a CB32 beépített szirénáját indítja (letiltható), vagy SMS-t küld a riasztásról.

Óra, dátum kijelzése
Az LCD-kijelzőn mindig látható a pontos idő és dátum.
Riasztáskor SMS
A modernkori elvárásoknak eleget téve, a CB32 riasztáskor és hálózatkimaradáskor két, szabadon beállítható telefonszámot megcsenget, vagy azokra magyar nyelven, szöveges üzenetet is küld, SMS formájában.

Részletes memória
Többé már nem bonyolult megtudni, hogy ki és mikor kapcsolta be, avagy ki a riasztót, vagy hogy mikor és melyik érzékelő riasztott. A CB32 kijelzőjén részletes, pontos időponttal kiegészített bejegyzések olvashatók a rendszeren bekövetkezett utolsó 256 eseményről.

Gyengülő elem kijelzése
Az ELMES gyártmányú eszközökben lévő telepekkel az érzékelők ugyan több évig is működőképesek, ám mégsem árt, ha pontosan tudható, ha valamelyik battéria cserére szorul. Erről az elem gyengülésekor a hibajelző LED és a kijelzőn az eszköz nevével együtt olvasható szöveg tájékoztat.

72 órás szüntelen működés belső akkukról
Minden CB32 dobozában található egy hálózati adapter, amelyről normál kialakításnál működik a központ. Áramszünet esetén a két darab tartozék 1800 mAh-ás, Ni-MH akkumulátor veszi át a tápellátás feladatát, és így legalább 72 órán keresztül üzemképes marad a központ.

A világ legkisebb központja
A CB32 a maga nemében igazi világbajnok. LCD-kijelzővel és billentyűzettel szerelve, ilyen kicsi méretben nincs más, hasonló tudású termék jelenleg a piacon.

Mindent vezeték nélkül
A CB32 a színtiszta rádiós rendszer megtestesülése. A rendszerhez kapcsolódó rádiós érzékelők vezeték nélküli vevőhöz (CB32) továbbítják jeleiket, amely aztán GSM-hálózaton keresztül, SMS-ben értesít a riasztásról, hálózatkimaradásról.

16 felhasználó
A rendszert legfeljebb tizenhatan használhatják. Bármelyiküknek lehet egyedi kódszáma mellyel a kezelőbillentyűzetről működtetheti a készüléket. Ugyanakkor mindegyiküknek lehet rádiós távvezérlője is, mellyel távolról, kényelmesen kapcsolhatja be és ki a központot. Távvezérlős működtetésnél a CB32 nyugtázó hangjelzést is kiad.

Többféle bekapcsolási mód
A CB32 Otthoni és Nappali zóna-típusai, különböző bekapcsolási módokat rejtenek. Ezek részleges élesítést is lehetővé tesznek. A Nappal éles típusú zónák Nappali módban lesznek élesek, míg az Otthoni (belső) típusúak Otthoni módban kikapcsolnak. Például napközben külön bekapcsolható a garázs, raktár, pince, anélkül, hogy a házat el kellene hagyni. Ugyanígy éjszakára kikapcsolva hagyhatók a szobák, folyosók, mellékhelyiségek, míg az ablakok, ajtók védve maradnak. Teljes bekapcsolásnál minden zóna élesre vált.

Zónatípusok

A 32 különálló zóna mindegyikéhez egyenként beállíthatók a következő jellemzők:
 • Zóna engedélyezése / Tiltása
 • 24 órás
 • Nappal éles
 • Otthoni (belső)
 • Automatikus áthidalás
 • Automatikus áthidalás visszaállással
 • Belépési késleltetett
 • Ajtócsengő
KEELOQTM ugrókód
A rádiós jelek átvitelét erős, 69 bites, időbélyegzővel ellátott ugrókód védi. Ez biztosítja a jelzések letapogathatatlanságát és újrajátszhatatlanságát.

Eszközök könnyű feltanítása
Az érzékelők felprogramozása menüből két adás elindításával lehetséges. Az LCD-kijelzőn látható zónanevek segítenek a zóna kiválasztásában és a feltanításban. Mindig pontosan látható, hogy éppen melyik eszközt és hova programozzuk.

Beépített térerő-kijelző
A felszerelési hely megfelelő kiválasztásában beépített térerő-mérő segít, mely a kijelzőn megjelenő téglalapok számával tájékoztat annak aktuális nagyságáról. A már feltanított eszköz neve is megjelenik az alsó sorban a térerő kijelzése során.

Eszközök felügyelete
Rádiós rendszer lévén, az adók időközönkénti tesztjelzésekkel tudatják, hogy helyükön vannak. Amelyik adótól nem érkezik be életjel 24 órán belül, azt a központ eltűnt eszköznek nyilvánítja, és nevét megjeleníti a hiba-jelzések között.

Programozható kimenetek
Kimenetből három programozható, nyitott kollektorú áll rendelkezésre. Ezek közül az első szirénakimenet lehet és felügyeltté is tehető. A másik kettőhöz riasztás, hálózatkimaradás, vagy bekapcsolás esemény rendelhető.

Beépített sziréna
A CB32 saját, a billentyűzet alá beépített, piezo szirénával rendelkezik. Hangereje 92 dB és működése menüből engedélyezhető/tiltható.

GSM kapcsolati kiegészítő
Az SMS küldési funkcióhoz szükséges Y-kábel és tápegység külön szerezhető be. A CB32 központtal kompatibilis mobiltelefonok listája a cég honlapján tekinthető meg. Pillanatnyilag a Siemens modellek közül a 45, 55 és 65 sorozatúak használhatók.

TRX hatótávolság növelő
Rádiós átviteli szempontból zavarteli környezetbe, vagy a névleges adótávot meghaladó távolságba szerelt esz-közök üzembiztos jelátvitelében segít a TRX jelismétlő. Kétféle módon használható; vagy bármely ELMES termék jeleit megismétli, vagy csak a rá feltanítottakét. Külső 12 V egyenfeszültségről működik és 100 méteres hatótávolsággal bír.

PTX50 passzív infraérzékelő
Belső terek védelmére alkalmas, energiatakarékos mozgásérzékelő.
Adója sűrűn beépített környezetben, épületen belül is képes 50 méteres hatótávolságra, de tiszta terepen, rálátással, ez akár 150 m is lehet. Áram-forrásként 9 V-os, alkáli vagy lítium elemet használ, mely napi 20 adást feltételezve, akár 3 évig is elegendő lehet. Ezt rendkívül csekély nyugalmi áramfelvétellel éri el (14 µA). Az energia-felvételt és a mozgások detektálását mikroprocesszor szabályozza. A védett térbe való belépés riasztási átvitelt indít el. Ezt követően az érzékelő energiatakarékos üzembe kapcsol, amikor is 2 perces visszaszámlálást indít el. Ha ez idő alatt újabb mozgást érzékel, a visszaszámláló nullázódik és újraindul a kétperces ciklus. Mozgás hatására legközelebb csak akkor ad jelzést, ha legalább két percig nyugalom volt az érzékelési területen. Jelzést visz át 7 V alatti elemfeszültségnél, a fedél nyitásakor pedig szabotázsriasztást ad. Az érzékelőt térlátó, (12 m, 90°) lencsével szállítják. Rendelhető kisállat-védett és függöny-optika is.

CTX3 nyitásérzékelő
Az alig gyufásdoboz méretű adó 50 méteres hatótávolságú, közvetlen rálátás mellett. Áramellátásáról 12 V-os ceruzaelem (nem tartozék) gondoskodik. Az elem élettartama átlagos napi 20 nyitás mellett 1 év. Energiatakarékos megoldásként a valós állapotjelzést alkalmazza, melyet megkülönböztetett riasztási és visszaállási jelátvitellel ér el. Csak változáskor ad, az éppen aktuális állapotának megfelelő jelzést. Fedele szabotázsvédett és két, egymásra merőleges REED érintkező található a dobozban. A két érzékelő közül tetszés szerint választható ki, a használni kívánt.

CTX4 nyitásérzékelő
Az adó 9 V-os elemről táplálható, és legfeljebb 100 méteres átvitelre képes. Az elem átlagos napi 20 nyitás mellett, akár 3 évig is bírja. A CTX3-hoz hasonlóan, valós állapotjelzést küld. Fedele szabotázsvédett.

GBX1 akusztikus üvegtörés-érzékelő
Bravúros fejlesztések eredményeit tartalmazza a GBX1, mely a vagyon-védelemben egyedülálló termék, vezeték nélküli akusztikus üvegtörés-érzékelő. 1 évig működtethető ugyanarról a 9 V-os elemről és legfeljebb 100 méteres átvitelre képes. Az üvegtörést Flex-módban érzékeli, azaz mind az üvegtábla betörését megelőző alacsony frekvenciás hangot, mind pedig a szilánkokra hullás magas frekvenciáját figyeli, és ha ezek 200 milliszekundumon belül követik egymást, csak akkor ad riasztásjelzést. Az eszköz érzékenység-állítási lehetőséggel is rendelkezik. Az elem behelyezése utáni első 5 percben úgynevezett tanulási fázisba kerül, amikor megismeri a környezet zavaró hangjait, melyeket további működése során kiszűr a lényeges hangok közül.

GSM Y-kábel
Mobiltelefon CB32 központhoz illesztéséhez szükséges kiegészítő. Típusspecifikus telefoncsatlakozót és hálózati adaptert tartalmaz, mely folyamatos üzemet biztosít a GSM-telefon számára. Az illeszthető telefonok listája folyamatosan bővül. Az aktuálisan használható típusok felsorolása a www.elmes.pl honlapon tekinthető meg.

UMB100H távvezérlő
Kényelmes, távoli kezelés valósítható meg a kisméretű, kulcstartóra fűzhető távvezérlő használatával. Az egycsatornás UMB100H legfeljebb 100 méterről működtetheti a CB32 központot és 12 V-os ceruzaelemről táplálható.

RP 501HS Adó-vevő szett

Vezetékes zónák beillesztésére szolgál.

 • Mikroprocesszor alapú, LCD-kijelzővel, billentyűzettel egybeépített riasztóközpont
 • 433,92 MHz-es, szuperheterodyn vevő
 • A vevő érzékenysége jobb, mint 102 dBm
 • 32 db, vezeték nélküli, felügyelt zóna
 • Magyar nyelvű, ékezetes megjelenítés
 • Belső óra és naptár
 • 16 felhasználó
 • 3-6 számjegyű kóddal és távvezérlővel is működtethető központ
 • A zónák és felhasználók elnevezhetők
 • Szabadon beállítható zónajellemzők
 • Többféle bekapcsolási mód (partícionálás): Teljes; Nappali; Otthoni
 • Pánikriasztás távvezérlővel
 • GSM-funkciók Siemens 45, 55, 65 sorozatú telefonokkal (külön beszerezhető Y-kábel szükséges):
  • SMS küldés, vagy a szám megcsengetése;
  • 2 telefonszám GSM-funkciókhoz
  • Riasztás és hálózatkimaradás üzenetek átvitele GSM-telefonra
 • 256 bejegyzéses, dátumozott eseménynapló
 • Ajtócsengő funkció (belépésjelző)
 • 0 és 99 másodperc között beállítható távozási és belépési késleltetés
 • Érzékelők felügyelete (24 órás periódusban)
 • 3 OC kimenet, 1 A terhelhetőséggel, túláram-védelemmel
 • A kimenetekhez szabadon beállítható vezérlőesemények: riasztás, hálózat-kimaradás, bekapcsolás
 • A kimenetek beállítható aktiválási ideje: 0-999 másodperc
 • Az 1. kimenet felügyelt is lehet (szabotázsvédett)
 • Beépített térerő-mérő
 • Beépített, 92 dB-es piezo sziréna
 • Energiaigény: 9-12 Vdc / 150 mA (tartozék 230 V-os hálózati adapterről)
 • Szünetmentesítés: két darab, AA típusú Ni-MH akkumulátorról (2 db 1800 mAh-ás tartozék)
 • Legfeljebb 2000 mAh kapacitású akkumulátorok használhatók
 • Működési hőmérséklettartomány: 0°C és +40°C között (csak beltérben használható!)
 • Méretek (antenna nélkül): 110 mm × 122 mm × 32 mm
 • Tömeg (akkuk nélkül): 200g

24 hónap garancia
A CB32 tervezése és gyártása során kialakított és betartott minőségellenőrzés garantálja a gyártósorról lekerülő termékek kiváló minőségét. Minden előállított eszközt egyenként, szakemberek próbálnak ki és tesz-telnek le. Az ELMES Electronic cég ezzel biztosítja több éve fennálló, nemzetközileg töretlen hírnevét. Ennek tükrében a vásárló nyugodt lehet készüléke megbízhatósága felől, amit két év működőképességi garancia szavatol.

Szakértő kezek
Bár a CB32 központ roppantmód egyszerűen kezelhető és kifinomult szerkezet, mégsem nélkülözheti szakértő kezek gondos telepítését. Az itt felsorolt előnyök maradéktalan kihasználásához, a problémamentes üzemeltetéshez és a finombeállításhoz mindenképpen kérje képzett, rádiós riasztórendszerek telepítésében járatos szakember segítségét!

lakásriasztó szerelés

“Jó portéka vevőre talál.”

Az általunk forgalmazott lakásriasztó rendszerek szerelésén és üzembe helyezésén túl, magasan képzett és motivált munkatársaink színvonalas szerviz szolgáltatással, karbantartói és javítói tevékenységgel állnak partnereink rendelkezésére. Társaságunk egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy meglévő és leendő ügyfeleinek, szakmailag és etikailag a legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Ennek érdekében biztosítjuk, hogy munkatársaink a legújabb technológiák, szakmai ismeretanyagok birtokában legyenek, és a legmagasabb vevői elvárásoknak is maximálisan megfeleljenek.